Een persoonlijk geboorteplan schrijven helpt! 

 

Er zijn zoveel gedachten en gemengde gevoelens over het opstellen van een geboorteplan in de zwangerschap. De ene vrouw is er superblij mee en de andere vindt het de moeite niet waard. De reden van deze gemengde gevoelens en gedachten komen door het woordje plan. In een geboorteplan staat wat je wel en niet wil bij je bevalling. Tegelijkertijd weten we dat een bevalling (hoe hard we dat ook proberen of graag willen) niet te plannen is. Wat dat betreft is het woordje plan ongelukkig gekozen. Dat neemt niet weg dat aandacht geven aan wat jouw wensen zijn tijdens de bevalling volkomen nutteloos is. Tijdens de bevalling heb je zorg nodig waar je van op aan kunt, zelfs als de bevalling anders verloopt dan je wens of hoopt. Probeer eens te bedenken wat je, naast je wensen, nodig hebt als mens en schrijf een dergelijk geboorteplan. Hierdoor maak je je geboorteplan persoonlijk en krijg je de zorg die bij jou past. Je verloskundige en andere zorgverleners kunnen daar ontzettend veel mee. En daar heb jij natuurlijk heel veel aan!

Maar hoe schrijf je een geboorteplan dat uitgaat van en de wens en de mens? Is dat niet ingewikkeld? Over deze vraag heb ik mij als verloskundige en coach gebogen en een geboorteplan ontwikkeld die je je daarbij helpt. Het heeft de ingewikkelde naam: Meadiarium (Mea-di-ja-ri-jum). Mea betekent: Mezelf en Anderen. Diarium betekent dagboek en legger. De betekenis van legger is ondergrond om op te bouwen. Als jij een persoonlijk geboorteplan schrijft dan is dat de ondergrond om zorg op te bouwen.

 

Het coachend werkboek: Het Meadiarium het meest persoonlijke geboorteplan

Het Meadiarium, het meest persoonlijke geboorteplan is als verdiepend en coachend werkboek verkrijgbaar. Het vraagt je om echt na te denken over wie je bent, wat je wilt en wat je nodig hebt. Als je dit werkboek hebt ingevuld dan kun je een geboorteplan met inhoud schrijven. Het vraagt tijd van je maar ik beloof je, het levert je veel meer op dan dat je ooit had verwacht. Daarnaast kun je dit persoonlijk werkboek bewaren en later aan de baby die nu in je buik groeit meegeven als hij of zij later volwassen is.

Dit werkboek kost €25 euro (excl. €3,85 verzendkosten). Interesse? Bestel een exemplaar via de website: www.meacoaching.nl.

Het Meadiarium tool

Zie je het niet zitten om welke reden dan ook om een werkboek in te vullen maar wil je wel een persoonlijk geboorteplan schrijven. Eén die echt uitgaat van en de wens en de mens? Dan kan dat ook. Het Meadiarium tool is een eenvoudigere manier om dat te doen. Het is als het ware de lichtere versie van het boek.

Het geboorteplan tool (ik noem het, het Meadiarium lightversie) is daar speciaal voor ontwikkeld. Het is een kant en klaar geboorteplan dat jij invult. Het tool valt op door de prachtige vormgeving en het grote formaat. Maar het draait natuurlijk vooral om de inhoud. In dit tool passeren 3 gebieden: de zwangerschap, de bevalling en het kraambed. Elk gebied wordt apart belicht door middel van korte, maar krachtige en gerichte vragen die je invult, en voilà, je persoonlijke geboorteplan is gemaakt.

Wil je dit tool aanschaffen? Voor €5,50 euro (excl. €3,85 verzendkosten) kun je hiermee aan de slag. Ook hiervoor ga je naar de website www.meacoaching.nl

 

Liefs, Eliane
Verloskundige en drijvende kracht achter Mea Coaching