Het drinken van alcohol tijdens de zwangerschap wordt afgeraden. Maar gelukkig bestaan er tegenwoordig hele goede alcoholvrije wijnen!

 

Waarom geen alcohol tijdens de zwangerschap?

Vrouwen die zwanger zijn of zwanger proberen te worden, worden afgeraden om alcohol te drinken. Twee uur na het drinken van alcohol bereikt het alcoholniveau in het bloed van je baby dezelfde waarde als bij jou. Het duurt vervolgens veel langer voordat het uit het systeem van je baby is dan uit jouw systeem. Je baby is zelf namelijk nog niet volledig in staat om de alcohol te verwerken en is daardoor afhankelijk van jouw metabolisme (ander woord voor ‘verteren’).

Alcohol heeft een negatieve invloed op de ontwikkeling en/of groei van het kind. Ook heeft alcohol een negatief effect op de vruchtbaarheid van jou en je partner. Het is niet bekend vanaf welke hoeveelheid alcohol dit effect optreedt. Het is daarom verstandig om helemaal geen alcohol te drinken als je zwanger bent of zwanger probeert te worden.

We snappen dat alleen water soms ook ongezellig kan zijn en daarom is er alcoholvrije wijn!

Gelukkig komt er steeds betere alcoholvrije wijnen op de markt en bovendien is er ook steeds meer keuze. Op de website naaktedruiven.nl vind je een overzicht van de beste alcoholvrije wijnen die in Nederland verkrijgbaar zijn. Elke wijn wordt uitgebreid beschreven, extra informatie zoals hoeveel gram suiker erin zit. Neem bijvoorbeeld de Torres Sparkling Brut: deze wijn bevat slechts 4,5 gram suiker per glas!

Niet alleen een heerlijk glas bubbels, maar daarnaast een betere keuze dan appelsap of cola! Is dat even een goed excuus ;-).

De meeste grote biermerken verkopen alcoholvrij bier. Radler verkoopt bijvoorbeeld 0,0% bier in de verfrissende smaken van citroen, limoen en grapefruit. Houd je meer van normaal bier, dan bestaat er ook Heineken 0.0% of Hertog Jan 0.0%.

Lees altijd het etiket van je drankje. Sommigen zeggen alcoholvrij te zijn, maar bevatten nog wel een kleine hoeveelheid alcohol.